Bine aţi venit pe blogul Vengo Design - site oficial www.vengo.ro




1 mai 2010

Istoria design-ului interior

Stilul Victorian

Era Victoriană uneşte diferite stiluri şi sensibilităţi. In general se consideră că perioada Victoriană îşi găseşte începuturile în sfârşitul expansiunii politice a lui Napoleon, continuând în domnia Reginei Victoria şi culminând cu primul război mondial în 1914.
Nicăieri în casă dorinţa de ornamentaţii neinhibate, ţesături bogate şi scheme coloristice complexe nu şi-au găsit mai bine locul ca aici. Intenţia era de a creea o cameră care să fie destul de ostentativă încât să se facă remarcată şi destul de confortabilă ca să fie ospitalieră.


Mobilierul stilului victorian era inspirat din cel Elizabethan, clasic grecesc şi formele tradiţionalului Georgian. Materialele textile erau de obicei mai deschise şi mai subtil colorate.
Ironia erei victoriene este aceea că într-o perioadă de progrese rapide şi semnificante în tehnologie, designerii de interior au privit cu insistenţă în trecut pentru a se inspira.


Interiorul a trecut prin trei stagii semnificante în timpul secolului al XIX-lea. În anii domniei reginei Victoria, moştenirea Georgiană de decoraţiuni reţinute şi impunătoare era populară. La mijlocul secolului stilul mai masculine, mai masiv, ca de exemplu Francois Premier şi Renaissance Revival, era mult mai în vogă. În cele din urmă, pe la 1880 stilul s-a schimbat încă o dată într-unul mai luminos, mai strălucitor şi mai feminin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu