Conform teoriei culorilor, fără lumină nu am putea distinge nicio culoare. Cu cât absoarbe mai multă lumină, cu atât o culoare devine mai saturată şi mai vie, iar albul este culoarea care reflectă lumina în totalitate. De fapt albul si negrul nu sunt culori, facând parte din categoria non-culorilor.
Albul creează bariere, dar într-un mod diferit comparativ cu negru, deseori fiind dificil să privim obiecte vopsite în alb. Albul stralucitor poate provoca dureri de cap.
Semnificaţiile pozitive ale albului: igienă, claritate, puritate, curăţenie, rafinament, vindecare, purificare, nou, linişte, împăcare.
Semnificaţiile negative ale albului: sterilitate, răceală, bariere, ostilitate.
Albul în amenajare
În majoritatea cazurilor, albul este folosit în amenajările interioare ca o culoare neutră, ca bază pentru alte culori, chiar şi atunci când apare într-o proporţie mică. Este cea mai utilizată culore în designul de interior, potrivită în orice cameră, indiferent de destinaţie.
Anumite derivate din alb, cum ar fi culoarea untului, bej sau crem, au aceleaşi caracteristici ca şi albul pur, doar că sunt mai estompate şi mai puţin strălucitoare.
1 iulie 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu