Bine aţi venit pe blogul Vengo Design - site oficial www.vengo.ro




1 mai 2011

Portocaliu

Portocaliul este o culoare secundară, caldă, rezultată din mixajul roşu - galben. Portocaliul este vibrant, denotă energie, căldură, soare, dar este mai puţin agresiv decât roşu şi mai temperat în jovialitate decât galbenul. Rudă de gradul unu cu roşu, oranjul stârneşte mai multe controverse decât orice altă culoare, nu poţi decât să-l iubeşti pentru totdeuna sau să-l urăşti încă de la început, nu există cale de mijloc.


Ca orice culoare caldă, stimulează emoţiile şi chiar apetitul. Portocaliul este o culoare amuzantă şi energetică. Dar prea mult portocaliu sugerează neseriozitate. Oranjul este de multe ori văzut ca o culoare de tranziţie, ce face legătura între două elemente opuse.

Portocaliul în amenajare

În amenajările interioare, portocaliul este potrivit în spaţiile unde se ia masa, având un rol important în stimularea apetitului. Evită să-l foloseşti în dormitor ca o culoare dominantă, întrucât are efect revitalizant. Tonuri mai blande, precum culoarea piersicii sau cărămiziu sunt folosite în zona de zi a casei, fiind considerate mai prietenoase şi mai liniştitoare decaât portocaliul propriu-zis.
Folosit pe suprafeţe întinse, portocaliul poate fi iritant, iar tonalităţile sale mai închise pot îngusta din punct de vedere optic o cameră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu