Bine aţi venit pe blogul Vengo Design - site oficial www.vengo.ro




1 martie 2011

Albastru

Albastru este culoare primară rece foarte populară, aproape fiecărei persoane de pe glob îi place o anumită nuanţă de albastru. Aceasta este culoarea cerului şi a mării, fiind adesea asociată cu liniştea, profunzimea, stabilitatea şi ăncrederea.


Albastrul puternic stimulează gandirea clară, iar bleu calmează mintea şi ajută la concentrare. Această culoare este considerată benefică pentru minte li corp, are un efect calmant; îndeamnă la calm şi reverie, concentrare şi linişte interioară, seriozitate şi meditaţie. Dar folosită în exces, conduce la stări depresive.
Albastru deschis este asociat cu sănătate, vindecare,linişte, înţelegere.
Albastru închis reprezintă putere, integritate, coservatorism şi seriozitate.
Albastru azuriu sau regal ideea de bogăţie şi chiar de superioritate.

Albastru în amenajare

Folosit în amenajările interioare, albastru asigură unei încăperi luminoase o atmosferă de prospeţime. Este recomandat în primul rând pentru decorarea dormitorului, deoarece asigură un somn odihnitor.
Albastrul este legat de conştiinţă şi intelect, de aceea nu greşeşti dacă alegi să zugrăveşti pereţii biroului în albastru deschis. Acest lucru te va ajuta să te concentrezi.
Evită să foloseşti albastru predominant în bcătărie, deoarece suprimă pofta de mâncare. Dar dacă apelezi la acesta ca accent, poţi să ai o bucătărie ce denotă curăţenie şi prospeţime.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu