Bine aţi venit pe blogul Vengo Design - site oficial www.vengo.ro




1 iulie 2010

Istoria design-ului interior

Stilul Art Deco
Art Deco este un stil decorativ care este în mare parte o extensie a art nouveau-lui francez şi a stilului Aesthetic englez, dar deasemenea include şi elemente de Art and Craft.
Cum se distinge acest stil faţă de celelalte? În esenţă a fost o modernizare a mai multor stiluri artistice şi teme din trecut. Putem uşor detecta în multe exemple de art deco influenţa designului orientului mijlociu şi îndepartat, temele greceşti şi romane şi chiar influenţa egipteană şi cea maya.


În 1930 paleta de culori devine mult mai dominată de alb, negru şi suprafeţe metalice combinate cu nuanţe deschise. Designul decorativ în textile continuă să preia din arta modernă cu influenţe cubiste, în completarea altor stiluri. Formele caracteristice, combinaţii de curbe moi şi unghiuri continuă să fie caracteristica dominanta a stilului.
Art Deco este caracterizat prin forme aerodinamice, netede, modele geometrice şi experimente cu materiale industriale cum ar fi metal, plastic şi sticlă.


Mişcarea Art Deco care a trecut prin Europa şi Statele Unite la începutul sec XX, a semnalat naşterea unei epoci moderne în design. Acest stil distinctiv, marcat de bun gust, materiale de calitate şi excelenta dibăcie a creatorilor, a creat în scurt timp noi standarde în designul de mobilier, arhitectură şi arte decorative.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu