Bine aţi venit pe blogul Vengo Design - site oficial www.vengo.ro




1 august 2010

Istoria design-ului interior

Stilul Bauhaus

Bauhaus a introdus un concept de design ce urma să domine arhitectura şi designul interior pentru restul secolului: forma urmează funcţionalitatea (form follows function).
Senzaţia unui interior Bauhaus este de contemporaneitate şi de modernitate. Pereţii albi fără lambriuri şi cu baghete înguste reprezentau regula. Tâmplaria ferestrelor trebuia să fie simplă, un nivel cât mai deschis posibil, divizarea spaţiului realizandu-se prin corpuri modulare de mobilier, biblioteci şi servante joase sau printr-un perete parţial din cărămizi de sticlă. Atenţia era concentrată pe modele simple şi funcţionale, produse la nivel industrial.



Bauhaus, faimoasa şcoală de design germană care a avut o inestimabilă influenţă în arhitectura modernă şi în designul industrial şi graphic a fost fondată ca o fuziune între o academie de artă şi o şcoală de arte şi meserii.
Bauhaus s-a bazat pe principiile designerului englez din secolul XIX William Morris pe mişcarea Art and Craft care spune că arta trebuie să întâlnească nevoile societăţii şi că nu trebuie să facă nici o distincţie între artele frumoase şi lucrările practice. De asemenea s-a bazat pe principii avangardiste cum ar fi acela că arta modernă şi arhitectura trebuie să corespundă nevoilor şi influenţelor lumii industriale moderne. Stilul Bauhaus a fost marcat de absenţa ornamentelor şi faţadelor ostentative şi de armonia între funcţional artistic şi tehnic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu